2018 Rofi Pokal na Attersee

2018-09-10, Cintl Václav
0
0

Poslední srpnový víkend se uskutečnil na Attersee předposlední pohárový závod sezóny - Rofi Pokal alias Finn Trophy Attersee. Předpověď počasí i větru nebyla moc valná a tak několik českých borců svoji účast na závodě na poslední chvíli vzdalo. I tak se ve startovním poli našlo 10 českých finařů a celkem jich bylo 37. Zpestřením byl start australského závodníka Johna Condieho, který se posléze zúčastnil i MČR, ale také především účast bývalého mistra světa Hanse Spitzauera, který podle svých slov usedl na fina po 18ti letech.

Předpověď vyšla do puntíku a ze středečních teplot nad 35 stupňů postupně ubírala až na víkendových 15 za vydatných dešťových srážek. Ani větru moc nebylo a sobotní dva pokusy o rozjížďku skončili v průběhu prvního kola. Náladu zlepšila sobotní společná večeře s Freibierem i Freiweinem a taky poměr na talíři, řízky vs. brambory (3 : 2), byl zajímavý.

Naštěstí v neděli byl sraz na břehu až v devět a ne v šest, jak už jsme mnohokrát na Attersee zažili, takže to se dalo vydržet. A skutečně, přes počáteční nedůvěru se vyrazilo na vodu a podařilo se odkroužit 3 vcelku pěkné rozjížďky (s přihlédnutím k okolnostem). Loňský šampion Ruda Lidařík se nemohl dočkat hned dvakrát startu, a tak po připsání UFD v první a BFD ve třetí rozjížďce dal letos šanci dalším.

Pěkně zostra začal Pepa Jochovič, který si mistrným zaďákem dojel pro vítězství v první jízdě, a za ním se pro stříbro proplížil Venca Cintl ml. Ve druhé rozjížďce si vítězstvím o pozornost řekl Michael Gubi následován Rudou Lidaříkem. Třetí dojel Ivan Rameš. Venca Cintl čtvrtým a Pepa Jochovič pátým místem se spolu s Michaelem drželi na prvním místě průběžného pořadí.

Vše rozhodla třetí rozjížďka, kterou opanoval matador Hans Spitzauer, který se tím probil k celkovému stříbru. Třetí místo stačilo k celkovému vítězství Michi Gubimu. Pepa uhájil alespoň český bronz osmým místem. V rozjížďce z Čechů nejvíce zářil Zdeněk Gebhart, který dojel druhý, dále pak Ivan Rameš čtvrtým místem (čtvrtý byl i celkově) a Patrik Ščerba pátým místem.

Poté už hlavní rozhodčí Gert Schmidleitner pískal konec a mohlo se vyrazit na břeh na vyhlášení výsledků a k oblíbenému balení lodí. I přes horší počasí se letošní ročník opět vydařil a nezbývá nám, než se těšit na ročník příští. Sláva vítězům a ostatní mají šanci na Rofi Pokalu 2019.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3