Report z Podzimního závodu z CHKO Chomoutov

2018-10-01, Patrik Ščerba
0
0

Ve dnech 22 - 23. 9. proběhl závod na Chomoutově u Olomouce. Na závodě se nás sešlo celkem 9 finnařů. Windguru na tento víkend ukazovalo vítr okolo 3 - 8 m/s a jak slibovalo tak se taky stalo.Od sobotního rána přálo počasí a okolo 10:55 nám rozhodčí Lukáš Vavrla startoval první rozjížďku dne. Již od první rozjížďky se krásně ukazoval přeskakující a chvílemi slábnoucí vítr ze stran v úžině, mezi ostrovem a poloostrovem z druhé strany.

V první rozjížďce vyhrál po větším trápení na zadní vítr Kamil Ščerba, na druhém místě syn Patrik Ščerba a na třetím místě Petr Utíkal. V druhé rozjížďce vyhrál Matouš Červenka následován Patrikem Ščerbou a trojici ukončil druhý člen MMFM Libor Valouch, v rozjížďce jsme občas zaslechli bubenické solo do paluby od Kamila Ščerby :-D který si zajel nejhorší tudíž škrtací rozjížďku dne. V třetí rozjížďce si pro vítězství opět dojel Kamil Ščerba následován Liborem Valouchem a trojici ukončil druhý místní člen Petr Utíkal. Ve čtvrté rozjížďce po velkém boji a odehraném koncertu na palubu od Kamila Ščerby ke kterému se postupně přidali i dva členové MMFM Libor a Patrik si pro vítězství dojel Matouš Červenka kterému dýchal na triko Petr Utíkal a v těsném závěsu třetí Kamil Ščerba. Pátou rozjížďku jsem startovali v cca 13:15h kdy nám rozhodčí přesunuli vrchní bojku na druhou stranu ostrova. Pátou rozjížďku dlouho po krásném výjezdu na levou stranu vedl Matouš Červenka následován nejmladším finnařem Zdeňkem Dybalem a třetí po prvním kole byl Kamil Ščerba, po dojezdu na spodní boji se závodníci rozjeli po celém jezeře na obě strany kde se po krásném výletu na Matoušovu fintu ujal vedení Kamil Ščerba, podobně si vyjel i Patrik Ščerba kterého následoval Matouš Červenka, toto umístění již zůstalo až do cíle páté a poslední rozjížďky dne.

Na břehu jsem byli kolem 14:00 kdy jsme nechali krásně usušit naše stroje a po výborné česnekové polévce od Jitky Staniekové a domácích lasagních od našeho rozhodčího a kuchaře Lukáše Vavrly jsme byli připraveni na nástup.

Na 1. místě byl Kamil Ščerba, pro 2. místo si dojel místní Matouš Červenka a stupně vítězů ukončil Patrik Ščerba.

Výsledky zde zde.

Patrik Ščerba, CZE 98 MMFM

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3