Veteráni ve Schwerinu zahájili

2003-06-10, Cintl Václav, jr.
0
0
Včera v německém Schwerinu začalo dlouho očekáváné Mistrovství světa veteránů za účasti rekordních 164 lodí. A začlo hezky zostra rozjížďkou se silným větrem okolo 6 Bfd. Hned na úvod se tedy veteráni pěkně protáhli a nutno dodat, že se ani naši borci neztratili a byli řádně vidět.
První rozjížďce předcházelo důkladné proměřování lodí a v neděli i tréniková rozjížďka, ve které na sebe vítězstvím upozornil čerstvý veterán Roman Teplý. Závodní pole je rozděleno do čtyř skupin (A-D) a každý den jedou vždy dvě skupiny spolu (každá skupina absolvuje s ostatními skupinami během závodu dvě společné rozjížďky, celkem tedy 6).
Včera v obou sloučených skupinách to chvíli vypadalo na dvojnásobné vítězství českých barev. V jedné z nich vedl Roman Teplý, avšak pro technické potíže musel z vedoucí pozice odstoupit a vzdát. Ve druhé se pak Roman Babický přetahoval o prvenství s Němcem Wolgangem Tammem, ale při poslední halze se převrátil a ztratil tak naději na vítězství v rozjížďce.
Po prvním dnu tak jsou v čele vítězové obou skupin Wolgang Tamm (GER 13) a Claudio Bosetti (ITA 38), na třetím místě pak Eberhard Bieberitz (GER 10) a Andre Budzien (GER 711) a na pátém Lars Hall (DEN 196) a Klaus Weixelbaumer (RSA 539).. Z našich pak je na tom nejlépe Jiří Outrata na 19. místě, dále pak je Václav Cintl 21., Roman Babický 23., Ivan Rameš 35., Václav Hudec 67., Martin Plecitý 73., Zdeněk Gebhart 87., Pavel Fröhlich 89., Martin Teimer 93., Roman Teplý 125. a Karel Havíř 125.

První den se muselo opravdu makat, na snímku i dva naši - Pavel Fröhlich (CZE 222) a Roman Teplý (ITA 1)
(zdroj: fotoarchiv finnwelle.de)


Martin Plecitý při své nejsilnější činnosti - jízdě na boční vítr (zdroj: fotoarchiv finnwelle.de)



Oficiální stránky závodu
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5