Krátká reportáž z letošního International Finn Cupu v Malcesine

2018-10-25, Cintl Václav, jr.
0
0

Letošního International Finn Cupu v Malcesine, který se zároveň jel jako 15. ročník memoriálu Andrea Menoniho, se zúčastnilo 47 finařů (včetně jedné finařky) ze 12 zemí. Na startu byla také minivýprava z ČR ve složení Michael Maier, Martin Jozíf a Václav Cintl. Tradiční účastník této regaty Ruda Lidařík letos absentoval neb asistoval u porodu svého syna.

Letošní ročník, resp. celý týden na Gardě byl prozářen sluncem i teplým počasím. Krásné jachtařské počasí trochu kazil páteční slabší vítr, ale další dny již byla óra štědřejší a rozdávala poryvy plnými doušky. V pátek se odjely dvě rozjížďky a slabší vítr i hojně trestající komise předčasný start dala nahrát překvapivým výsledkům. Sobotní tři rozjížďky za středního a silnějšího větru už posunuly do popředí favority a nedělní rozjížďka na závěr už jen mírně korigovala celkové pořadí.

Celkovým vítězem byl Pablo Guitián (ESP 17), druhý byl Nenad Burgadin (CRO 10) a třetí Vladimir Krutskikh (RUS 73). Překvapivě až čtvrtý byl jeden z halvních favoritů Deniss Karpak (ESP 10). Naše výprava se určitě neztratila. Michael Maier vyhrál kategorii GM a celkově byl šestý, Marin Jozíf bodoval devátým místem a Venca Cintl byl třináctý. Pokud bychom se přihlásili do premiérově vyhlášené týmové soutěže, znamenalo by to vítězství, takhle se ze tří flaší vína radovali Rakušané. Tak snad příště. Každopádně Garda letos opět čarovala a vykouzlila jeden nádherný letní týden a úžasný jachting na konci září.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=dbn196IKR7E

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3