M.B. Keramika Pálavská regata 2019

2019-05-12, Láďa Hirš
0
0

Rok se s rokem sešel a je to tu zase. Pálavská … 19. ročník. Co se týká organizace závodu, pořadatelů, rozhodčích, všech dobrovolníků kolem a doprovodného programu, tak na to jsme si už zvykli a nečekali nic jiného, než bezchybně odvedenou práci. Žádné chyby, žádné zmatky. Není co vytknout, není nač si stěžovat. No co se dá dělat, nezbývá než poděkovat. Díky všem a především Jankovi a Zdeňkovi Chlupovým.

Tři dny na vodě, každý den foukalo z jiného směru, to aby nebylo tak jednoduché. První den 4 kratší rozjížďky. Sobota byla slabší, to jsme přidali odpolední 2 kusy. A v neděli, za teploty, při které se dá slušně lyžovat, poslední tři. Vítr první dva střední, sem tam děravý. V neděli pak foukalo nejvíce, nárazy tak 8-10 metrů odhaduji.

Teď navážu na Vencu Cintla a jeho reportáž z Mácháče. Vítězem, sprinterem i stíhačem prvních dvou dnů se stal Venca Cintl. Babanova taktika z Mácháče se Vencovi vryla hluboko do paměti a vydržela i na Pálavskou. První rozjížďka start u bójky, levé křídlo (po mácháčsky na pláž) a pak znova od bójky a znova vlevo a když to náhodou tak úplně nevyšlo první stoupačku, tak se Venca nerozpakoval to poslat vlevo znova a světe div se, Venca po dvou dnech průběžně první, druhý pak Jirka Hýža a třetí já.


Stupňe vítězů, zdroj www.palavska.com

Poslední den nenechal nikoho na pochybách o svých kvalitách Jirka Hýža a po připsaní dojezdů 2, 2, 1 celkově vyhrál s náskokem šesti bodů. Venca připsal 3, 5, 6 a obsadil 2. místo, a třetí jsem skončil já se ztrátou tří bodů.

Celkové výsledky závodu jsou tady a pár fotek z večírku je zde.

Postřehy z vody i břehu:

Při tomhle směru větru to vždycky vycházelo vpravo“.  (Ruda na vodě k tomu přidal výrazné kroucení hlavou)
„Ta stará plachta prostě nejede“ ( Čajda po prvním dni, druhý den dojel první a druhý)
„To byl očistec“. (Plecitka po nedělních rozjížďkách)
„Jsem se koupal“ (Zdenda Gebhart při odbahnění stěžně)
„Na valné hromadě navrhnu, aby článek psal ten kdo bude třeba na 5. místě“ (……, sám pro sebe)

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3