Pohár města Česká Skalice - reportáž

2019-06-05, Patrik Ščerba
0
0

Ve dnech 18. - 19.5. jsme se po pár letech sešli na vodní nádrži Rozkoš. Kluci z MMFM (Valouch, Sedláček) se dle slunečného počasí vydali na Rozkoš již ve čtvrtek potrénovat a ladit formu, ale bohužel vítr byl od pátku až do neděle slabý.

Sobotu ráno jsme zahájili rychlým nástupem, kde se nás sešlo 18 finnařů s jednou výpomocí ze Slovenska. Vítr foukal pouze slabý kolem 3 - 5 m/s a tak jsme se vydali zavčas na vodu. 

Před startem první rozjížďky kdy rozhodčí měli postavenou trať zjistili, že vítr se hodně točí nicméně se nám podařilo první rozjížďku odstartovat. Většina závodního pole startovala z levé strany, která vypadala ve chvíli startu výhodnější ale ukázalo se, že risk na pravou stranu od Patrika Ščerby vyšel a na návětrnou boji se dostal první. V těsném závěsu za ním byl Ladislav Hyrš se kterým jsme měli náskok před ostatními. Náskok jsme si udrželi a celé 3 kola se pořadí mezi námi dvěma nezměnilo. Na prvním místě tedy dojel Patrik Ščerba, na 2. místě Ladislav Hyrš a na 3. místě Zdeněk Gebhart.

Ve druhé rozjížďce jsme s tátou Kamilem Ščerbou první bojku točili v pořadí 1. Patrik a 2. Kamil a za námi Ruda Lidařík. Ruda využil povoleného pumpování a oba nás předjel. Své místo na první pozici si udržel až do cíle. Mě táta na poslední stoupačce předjel a dojel si pro druhé místo a já pro třetí.

Na třetí rozjížďku jsme chvíli čekali protože rozhodčí přestavovali trať kvůli změny větru. Změna trati prospěla Zdeňku Gebhartovi který si dojel pro první místo, v závěsu za ním dojel Ruda Lidařík a potom Kamil Ščerba.

Poslední rozjížďku dne vítr ještě zeslábl, ale rozhodčí nám zkrácenou rozjížďku nechali dojet do cíle, kde se jako první probojoval Ladislav Hyrš, druhý dojel Zdeněk Gebhart a třetí Patrik Ščerba.

Po prvním závodním dni vedl závod Zdeněk Gebhart s 6 body a se 7 body byl druhý Ruda Lidařík na shodu s Patrikem Ščerbou na třetím místě.

V neděli nás čekal slabý vítr nicméně rozhodčí nás kolem 11 hodiny vyhnali na vodu na poslední rozjížďku tohoto závodu. Pro první místo si dojel Ladislav Hyrš, druhé místo si vydřel Ruda Lidařík a na třetím Zdeněk Gebhart.

Stupně vítězů: 1. místo Rudolf Lidařík, 2. místo Zdeněk Gebhart, 3. místo Patrik Ščerba

Závod byl organizačně dobře zvládnut, děkujeme rozhodčím a všem co se na závodu podíleli. Doufám, že se na Rozkoš zase podíváme příští rok.

Celkové výsledky závodu jsou tady a pár fotek je zde.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3