Velká cena slovenska 2019, aneb sedm statečných, na Oravě !

2019-08-21, Kamil Ščerba
0
0

Ve dnech 9 - 11. 8. 2019 se uskutečnilo Mezinárodní mistrovství Slovenska na přehradě Orava. Já dorazil ve čtvrtek 8. 8 večer, vzápětí  jsem byl přivítán finnařskými  kolegy na terase místní restaurace. Na dotaz kolik nás je, jsem dostal jednoduchou odpověď -- dvanáct i s manželkami!  Později dorazil ještě Bandy, tak tedy sedm statečných.

V pátek po nástupu jsme šli na vodu, závod byl vypsán na 9 rozjížděk, nebylo na co čekat. Celý pátek jsme kroužili na okruhu mezi ostrovem a jachťákem, ve větru 1,5-4m/s, odjeli jsme 4! rozjížďky  přitom první trvala 1hod 10 min. a ty ostatní podobně. Smolařem dne bych označil Bandyho, který ihned v první rozjížďce na zaďák okusit teplotu oravského jezera na sekeru a loď nešla a nešla zvednout. Vítězem dne jsem byl já (Kamil) s dojezdy 5, 1, 1, 2, prostě to jelo, za mnou Ruda  a třetí Frenky. Na vodě jsme strávili  od 10: 45 do 18:00 hodin večer.

V sobotu se zázračně rozfoukalo ve stejný čas jako v pátek a tak se šlo na vodu. Proti pátku jsme byli staženi dolů pod ostrov, na start jsem jel na zaďák hóódně dlouho. První rozjížďka jakš takš, vítr i 6m/s poskakující  téměř všemi směry. Druhou nám rozhodčí po právu zrušil, kdy přišla změna o víc jak 90°. Pokus o přestavbu trati nevyšel, ve 2 minutě před startem se to vrátilo, znovu stavba tratě a start 6 rozjížďky  - po dojezdu jsme byli vráceni do prostoru pátečních startů. Následovaly znovu dvě rozjížďky ve velmi slabém větru, poslední byla zkrácena. Hvězdou dne byl Ruda, vysekl 4x1 místo a ujal se vedení. Já dojezdy 3,3,3,2 zakotvil na druhém místě, třetí na shodu Frenky s Tomášem Mihalíkem. Na vodě znovu víc jak 7 hodin.

V neděli se rozfoukalo až po nástupu, to znamenalo, že sobota byla posledním závodním dnem. Vyhlášení proběhlo v 13:15 a potom odjezd domů.

Co na závěr ? Za dva dny 15 hodin na vodě, rozhodčí kouzlil a asi dobře. V pátek večer skvělý guláš a v sobotu klobásy + pivo, krásné prostředí, skvělí lidé, moc se mi tam líbilo.



Celkové výsledky závodu máme: tady...

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3