Kontrolní závod na Seči

2003-06-13, Jan Čajčík
0
0
O tomto víkendu se jel závod na Seči, který prověřil závodnickou trpělivost v souladu s pravidlem 42. Na startu se sešlo 10 lodí včetně nejmladších Hrnčálů. V sobotu byla úplná flauta. S bídou se odejela jedna rozjížďka. Na čele sváděl tuhý boj Jiří Lejhanec st. a Tomáš Pop.
V neděli už začalo foukat a tak se odjely 4 rozjížďky. Během všech se sváděl tuhý a občas i dosti tvrdý boj o první místa. Rozhodující byly vždy bójky, na kterých točilo najednou třeba 5 nebo i více lodí, které se tam sjely. Vítr byl na sečské podmínky docela normální. Chvílemi to fouklo, občas i více, zbytek flauta. Jen na horní bójce byla flauta pořád a proto se na ní téměř pokaždé promíchalo pořadí.
Během druhé rozjížďky se změnil směr větru, takže se jelo vždy půl stoupačky bez přehození. Na čele sváděl tuhý boj Jirka Lejhanec ml. s návštěvou z Ameriky - Tomášem. Ten jel za tátu, který nebyl v neděli přítomen.
Třetí rozjížďka byla zajímavá hned na startu. Rozhodčí pískal a nikdo nevěděl, jestli už je to start nebo ne. Nejlepší start měl ten kdo zrovna byl u čáry. Havránek a Lejhanec ml. nestihli vyložit děti a vezli je celou rozjížďku. Podařilo se mě využít zmatku na startu a vedení jsem udržel až do cíle. Čtvrtá rozjížďka nepřinesla žádné zněny. Jen v druhém kole malinko přifouklo na zaďák a pan Pop se zvrhnul, ale stihnul ještě dojet na 9 místě.
Pátá rozjížďka nepřinesla žádné změny v pořadí. První Lejhanec, druhý Komárek a třetí američan Tomáš. Jen po startu vypadl pan Hotra z lodě a jeho stále jedoucí loď způsobila značné zmatky na startovní čáře mezi optíky.

Výsledky
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5