Frymburský pohár, Lipno 2019

2019-09-13, Martin Jozíf
0
0

Na sklonku prázdnin, ve dnech 31.8.-1.9.2019, se uskutečnil pohárový závod třídy Finn. Do nádherné Kovářovské zátoky se sjel slušný počet 19-ti závodníků. Po loňském mistrovsví, které doprovázelo ne příliš příznivé počasí, nás přivítal v sobotu ráno krásný slunečný den, s předpovědí větru okolo čtyř až šesti uzlů. 

Závodní komise dobře zvládla organizaci dvou uskutečněných rozjížděk ve slabém větru velmi proměnlivých směrů. Třetí, večerní, rozjížďka musela být pro radikální změnu větru zrušena. Po chvíli čekání byl vyvěšen odklad na břehu a tím byla nakonec ukončena sportovní část prvního dne. Vyprahlí jachtaři si tak mohli dopřát občerstvení ve formě výborné polévky a dobře vychlazeného piva. Vybírat mohli hned ze dvou značek. Poté se začali zraky všech upínat do prostoru ohniště, kde pořadatelé již od odpoledních hodin připravovali pečené sele. Večer hojnosti byl završen hudbou a zpěvem u táborového ohně. 

Druhý závodní den začal dle vypsání, v deset hodin za sílícího větru. Komise měla mnohem znažší práci než v sobotu. Startovalo se v rychlém sledu. Podařilo se uskutečnit čtyři velmi zdařilé rozjížďky za nádherných větrných podmínek a na Lipno nevídaných teplot. Pořadí závodníků se během závodu průběžně střídalo Ve tři hodiny odpoledne bylo vše sbaleno a už se čekalo pouze na vyhlášení výsledků. V konečném pořadí nakonec zvítězil Jirka Hyža před Rudou Lidaříkem a třetím Martinem Jozífem. Myslím, že se nespletu, když řeknu, že se všichni zúčastnění těší na příští sezonu, kdy se v Kovářovské zátoce opět sejdou.

Celkové výsledky závodu | Fotogalerie

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3