Zpráva MČR FINN 2019

2019-09-25, Jirka Hýža
0
0

Ve dnech 20 - 22.9 se uskutečnilo MČR LT FINN pořádané jachtklubem Dyje Břeclav na nádrži Nové Mlýny pod obcí Pavlov. Na start se postavilo celkem 31 závodníků včetně tří bratrů Slováků, dvou sousedů z Rakouska a jednoho Čecha závodícího pod vlajkou Turecka.

Páteční den nenabídl z jachtařského pohledu nic zásadního. Celý den jsme strávili na břehu a od převalování z boku na bok nás vytrhla pouze výroční schůze ALT Finn a večerní pohoštění ve „Žluťáku“.

Na sobotu slibovala předpověď dobré povětrnostní podmínky (3-6m/s) a tak se šlo kolem poledne na vodu. Vítr v nárazech dosahoval místy slušné síly nicméně byl celkem nestabilní. S tím se nejlépe vypořádali Ondra s Viktorem Teplým a bezpečně po čtyřech odjetých rozjížďkách opanovali první dvě místa. Na třetím místě se po skvělém výkonu usadil Martin Jozíf následovaný smečkou hladových vlků Láďou Hyršem, Jirkou Hýžou, Rudou Lidaříkem a Vaškem Cintlem.

Během soboty odpoledne a večera se v areálu klubu začaly rojit karavany se surfaři z čehož se daly usuzovat těžké povětrnostní podmínky na nedělní den. Předpověď ukazovala až 11m/s v nárazech. Večírek ve Žluťáku se moc nerozjel a v očekávání náročného nedělního dne se většina po konzumaci bifteku a několika skleniček burčáku ubrala ke spánku.

Ráno nenasvědčovalo nic tomu, že by se měla předpověď naplnit, navzdory tomu rozhodčí drželi stanovený čas startu první rozjížďky na 10h a tak se šlo na vodu. Než jsme dojeli ke startovní čáře vítr začal nabírat na síle. Po startu první rozjížďky stále nabíral a naplnil očekávání. Odjely se celkem tři rozjížďky, které potvrdily první dvě místa a rozhodly o třetím, který doplnil naše veleúspěšné reprezentanty na stupních vítězů. Po celkem sedmi odjetých rozjížďkách se mistrem České republiky pro rok 2019 stal Ondřej Teplý a na stupních vítězů jej doplnili na druhém místě jeho bratr Viktor Teplý a na třetím Jiří Hýža. Vyhlášeni byli také další dva mimo medailové pořadí, skvěle závodící Láďa Hyrš s Vencou Cintlem. Všem patří velký obdiv a GRATULACE !!!

Mistra pro letošní rok máme a nezbývá nám než se těšit na další rok na Lipně. Díky patří pořadatelům, především Rudovi Lidaříkovi, Davidu Henešovi, pokladníkovi Láďovi Zbořilovi, že uvolnil prostředky, sponzorům, rozhodčím a závodnímu personálu bez nichž by se tento závod neobešel. A těm co nepřijeli mohu jen vzkázat, že udělali velkou chybu.

Celkové výsledky závodu | Fotogalerie

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3