Aktuality

Reportáž z Mezinárodního mistrovství Rakouska

2023-06-15, Matouš Červenka

Po mezinárodním mistrovství Německa se 8-11.6.2023 čeští finnaři zúčastnili Mezinárodního mistrovství Rakouska na alpském jezeru Traunsee. Na startu se sešlo 46 finnů z Rakouska, Německa, Švýcarska a Česka. Špička závodního pole byla velmi kvalitní, zúčastnili se 3 z prvních čtyř z Mezinárodního mistrovství Německa, celkově druhý Michael Gubi, celkově třetí (a první Němec) Jürgen Eiermann a celkově čtvrtý Roman Teplý.

2
1

Finn World Masters 2023, Nea Iraklitsa, Řecko

2023-06-08, Jirka Outrata

Po roce na mě opět vyšlo psaní zprávy z Masters regaty, která se tentokrát konala v malém řeckém letovisku poblíž Kavaly. Celý týden panovalo teplé počasí s občasnými bouřkami a použitelný vítr foukal většinou pouze brzy po obědě. Pořadatelé nadto nepřipustili zkracovaní rozjížděk, takže ve 2 případech se kvůli slábnoucímu větru dobře rozjetá rozjížďka nedojela a jednu bylo nutno zrušit protože uplavala jedna z bójí dolní brány.

1
0

Pozvánka na Veterány na Gabčíkově

2023-06-05, Tomáš Mihalík

Dovoluji si Vás pozvat na Czech Finn Masters, který se koná 23.06.2023 - 25.06.202 v rámci závodu Slovak Finn Cup 2023 Memoriál V. Porubského na VD Gabčíkovo.
Detaily závodu viz. https://www.regaty.sk/#/regatta-detail/107

1
0

Frymburský pohár - vypsání závodu

2023-05-30, Štěpánka Fialová

Na webu ČSJ https://www.sailing.cz/kalendar/231309 je založen závod, je možné se přihlašovat. 12.06.2023 pošlu QR do WhatsApp skupiny.

Vypsání-Frymburský-Pohar2023.pdf

0
0

Zpráva z Mistrovství Evropy třídy Finn na Balatonu

2023-05-22, Matouš Červenka

Csopak je domovský klub mistra světa dvojnásobného mistra Evropy a stříbrného olympijského medailisty z Tokia Zsombora Berecze, a pod jeho záštitou se akce konala.

Závodu jsme se zúčastnili 3 čeští finnaři, Matouš Červenka, Vladimír Skalický a Zdeněk Gebhard. Většinu dnů bylo zima kolem 12 stupňů, silný vítr a déšť. Tvrdé podmínky a velké vlny držely české finnaře v průměru, sílu větru dokresluje cca 8 zlomených stěžňů a nebrutálnější rozjížďku, s nárazy až 17 m/s dojelo jen 19 lodí. Jakmile vítr zeslábl a vlny se zmenšily, hned jsme se začali objevovat v top ten. Zdeněk dal jednu šestku, já jsem dal jednu devítku a jednu rozjížďku jsem dokonce vyhrál, což se podařilo českému finnaři na ME naposledy před 20-ti lety. 

6
0

Pohár města Česká Skalice - reportáž

2023-05-22, Martin Kaloš

Tak kluci finnařský – určitě mi dáte za pravdu, že květnová Rozkoš ani letos nezklamala- kdo tam byl, určitě nelitoval! Vypadalo to už pár dní předem na Windguru jako jachtařský víkend snů. Předpověď sobota 7 - 8 metrů i víc a neděle o trochu míň a konečně i trochu tepla. Počet přihlášených finnařů tomu ale moc neodpovídal a to ještě přijel flotilu posílit přímo z balatonského pekla Vláďa Skalický a líčil nám čerstvé zážitky s vlnami a zlomenými stěžni soupeřů na ME. Přihlášení byli ostřílení borci i stříbrná skupina včetně méně často vídaných borců Ferdy Keršnera, Mirka Šilhavého a Víti Moučky. Ostatní se potulují na moři, v cizině, na závodech s dětmi vlastními i cizími, na zahrádce a kdovíkde jinde…V pátek večer je na Rozkoši poctivých 8 stupňů tepla a finnaři nezvykle brzo opouštějí diskusní rumové kroužky, aby byli čerství na ranní předpovídanou brízu.

6
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5