Skončilo Mistrovství světa veteránů - máme medaili

2003-06-14, Cintl Václav, jr.
0
0
Včera bylo zakončeno Mistrovství světa veteránů na německém jezeře Scweriner See poslední rozjížďkou. V té měl ještě reálnou šanci na celkové vítězství Roman Teplý. Němci z místního klubu, za který jezdí oba borci ze špice výsledkové listiny, nenechali nic náhodě a ještě s dalším místním jezdcem předvedli nefér týmovou jízdu na Romana, tzv. klasický "východoněmecký styl". Roman ač točil návětrnou bóji jako první této přesile nakonec podlehl a nepomohla ani výpomoc italských bratří Bosettiových (alias Bud Spencera a Terence Hilla) ze druhé skupiny, které chtěli tomuto neférovému boji udělat přítrž. Roman dojel nakonec pátý a klesl tak na celkové třetí místo, když se před něj dostal "místňák" Andre Budzien. Velká škoda technických problémů v první rozjížďce, kdy musel Roman odstoupit z prvního místa, protože to nakonec rozhodlo, že místo celkového vítězství z toho bylo "jen" třetí místo. Každopádně je to vynikající úspěch, ke kterému Romanovi jménem tvůrců Webu srdečně gratuluji a doufám, že se jim dokonale pomstí za rok v Cannes.

Druhý nejlepší z našich, jmenovec Roman Babický, se v poslední rozjížďce, která byla velkou větrnou loterií, probil na vynikající celkové 6.místo. To učinilo z naší grupy druhou nejúspěšnější výpravu po domácích Němcích.

Skvělým finišem se do první dvacítky (19. místo) prodral Jirka Outrata, když poslední dvě rozjížďky zasekl dva výborné dojezy - 6 a 5. Alespoň si tak mohl trochu vylepšit špatnou náladu z poničené lodi. Další tři jezdci se umístili ve čtvrté desítce: Václav Cintl sen. byl 36. (včera 38), Martin Plecitý 39. (30) a Ivan Rameš (29).

Výsledky ostatních našich: Pavel Fröhlich 74. (DNC - nezávodil, neb byl znechucen, protože mu byl předposlední dne odcizen perzenik), Zdeněk Gebhart 96. (40), Venca Hudec 99. (53) a Karel Havíř 154 (DNC). Celkově se závodu aktivně zúčastnilo 158 jezdců, což je nejvíce v histrori!

V celkovém pořadí zvítězili tedy schwerinský jezdec Eberhard Bieberitz před klubovým kolegou Andre Budzienem a třetí byl náš Roman Teplý. V kategori Grand Master (nad 50 let) zvítězil opět Bieberitz před dalším jezdcem ze Schwerinu a švédem Michaelem Brandem (Jirk Outrata byl 7.). Kategorii Grand Grand Master (nad 60 let) vyhrál Walter Mai, před Friedrichem Müllerem a Egbertem Vinckem - všichni z Německa.

Takže veteráni, za rok ve francouzském Cannes opět nashledanou!

Výsledky

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5