Eurolymp

2004-03-10, Cintl Václav, jr.
0
0

Souběžně s Gold Cupem probíhal v Aténách druhý Eurolymp sezóny, kterého se zúčastnil i náš reprezentant Michal Hrubý. Podmínky byly podle rozhovoru s Michalem dosti drsné. Na začátku závodu to byl sníh a zima a na jeho konci silný vítr, který ztrpčoval jachtařům život. Třída Finn byla z výše uvedeného důvodu obsazena slabší konkurencí a flotila čítala jen 13 lodí. Michal obsadil slušné 3. místo, ale podle jeho vyjádření měl rozhodně na vítězství.

V první rozjížďce ve vlnách zvolil špatný cíl a propadl se z 2. na 6. místo. V druhé rozjížďce se pak převrhl z prvního místa. A tak jej může těšit jen vítězství ve 4. rozjížďce. Další se již kvůli silnému větru neodjeli. Zvítězil Rus Vladimir Krutskich před Řekem Dragoutsisem Alexandrosem.

Na konci loňského roku se jel v Palamós první závod série Eurolymp Chritmas Race. Závodu se zúčastnilo 19 lodí. Zvítězil Rafael Trujillo (ESP 100) před Gašperem Vinčecem (SLO 5) a Stefanem de Vriesem (NED 6).

V celkovém pořadí Eurolympu vede Jevgenij Černov, Michal Hrubý je zatím 11. Eurolymp pokračuje příští týden na Gardě tradiční regatou Olympic Garda.

Výsledky - Christmas Race

Výsledky - Athens Eurolymp

Aktuální žebříček Eurolympu

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3