Memoriál Ing. Böhma

2004-05-14, Cintl Václav, jr.
0
0
Závody na Máchově jezeře pokračovali o minulém víkendu Memoriálem Ing. Böhma. Většina finařů si vzala oddychový čas před dalším pohárovým závodem na Nových Mlýnech, a tak se na startu sešlo jen sedm lodí. Nakonec se z toho vyklubal docela zajímavý závod.

V sobotu se odjely tři rozjížďky, a hned tu první začal zostra Ivan Rameš, když vyhrál způsobem start-cíl. Druhou rozjížďku kontroval Roman Babický, když vyhrál a v průběžném pořadí byli na čele čtyři finaři s bodovou shodou. (kromě dvou jmenovaných ještě oba Cintlové). Ve třetí však už nikoho nenechal napochybách loňský král Máchova jezera (Baban) a přidal další vítězství. Druhý byl po sobotě Ivan Rameš a třetí Venca Cintl ml. Vítr byl v duchu této sezóny opět velmi přeskakující, což psychicky nevydržel Alan Lorenz a dvakrát se z beznadějného křídla poroučel předčasně do jachtklubu, resp. ke stánku.

V neděli se odjeli dvě rozjížďky za středně silného větru, ve kterých si výborně počínal Václav Cintl sen. a dvěma druhými místy se posunul na celkové třetí místo. Velmi zle tak potrápil Cintla jun., který měl co dělat, aby těsně uhájil post rodinné jedničky. Z vítězství se radoval, jako již po několikáté v této sezóně, Roman Babický, který tak i nadále vévodí Mácháčské lize. Tento závod v ní na prvních místech velký vítr neudělal, a tak je i nadále na druhém ranku Martin Plecitý a na třetím Jiří Outrata. Macháčská liga pokračuje po víkendové pauze Memoriálem Bruno Hámy (22. - 23.5.2004).

Výsledky

Tabulka Mácháčské ligy

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3