42. Beskydská regata

2004-08-04, Cintl Václav, jr.
0
0
Minulý víkend, tradičně na přelomu července a srpna, se jel už dvaačtyřicátý ročník Beskydské regaty na žermanicích. Bohužel, poprvé bez jednoho z nestorů této regaty Břeti Hrubého, na jehož počest se od letošního roku bude Beskydská regata jezdit jako jeho memoriál. Na startu se sešlo dvanáct finařů natěšených spíš na společenský program tohoto závodu než na samotné závodění.

O tom, že noční rozjížďky budou náročné se již ve čtvrttek po příjezdu přesvědčil Venca Cintl ml., když udělal školáckou chybu tím, že se zeptal, co je to ta "barevná" na nápojovém lístku. Pro názornost a zapamatování musel absolvovat s místními "školiteli" Tomem Formánkem a Jurou Bělunkem několik rund, do nichž se postupně připojili i ostatní finaři.

Ráno nás přivítalo podmračeným počasím a svěžím větrem. Po slavnostním zahájení se jelo na vodu a bez otálení se startovalo. žermanice některým opět připoměly, proč se minulý rok zapřísáhli, že jsou tu naposledy. Místní óra "fuk sem - fuk tam" byla všudypřítomná. Ve větrné loterii se nejlépe orientoval Michal Hrubý, který zvítězil ve všech třech pátečních rozjížďkách a suverénně se usadil načele. Za ním se s odstupem seřadili Ruda Lidařík, Venca Cintl ml. a Korytňák st.

Večer byl na pořadu gulášek a pak modní přehlídka dámského spodního prádla. Na tu už dorazil i letos stávkující finař Pavel Pumpa Fröhlich, a tak s ostaními mohl ocenit krásu místních modelek i předváděných modelů. Poté následovala volná zábava s živou hudbou a tancem a též s bohatou tombolou. Pro některé závodníky to nebylo stále dost, a tak si střihli ještě nočněranní výlet na diskotéku Na faře.

V sobotu bylo větru o poznání méně než v pátek, přesto se podařilo odjet dvě rychlé rozjížďky, které nezměnili nic na prvních třech místech. Avšak Venca musel ještě tvrdě bojovat o třetí místo s Martinem Šilhavým, který měl v sobotu "čuch" na vítr. Večerní program byl téměř identický s tím pátečním, akorát guláš nahradila grilovaná kuřata a modelky žonglér s "diablem" (nebo tak nějak se to snad jmenuje).

V neděli už závodníky vítr moc netápil, a tak mohli v klidu zabalit lodě a připravit se k odjezdu. Při slavnostním vyhlášení pak první tři obdrželi pěkné poháry a hodnotné věcné ceny. Pokud mohu za sebe shrnout celý závod, tak si myslím, že se velice vydařil a organizátorům lze jen poděkovat za skvělou práci při přípravě a organizaci této regaty. Takže díky a na žermankách příští rok opět nashle!

Tady jsou výsledky.

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5