Baban Cup II

2002-10-22, Cintl Václav, jr.
0
0
Na Máchově jezeře se jel předposlední závod sezóny, který se vskutku vydařil. A to jak po stránce sportovní, tak i po společenské. Závodu předcházelo dramatické bowlingové klání "staří vs. mladí", které se uskutečnilo v pátek večer v České Lípě. Ve velmi vyhecované atmosféře vyhráli nakonec mladí především zásluhou Denise Fröhlicha a jeho neuvěřitelných 205 bodů.
Páteční klání odebralo mnoha závodníkům dosti sil a ti nebyli schopni včas dorazit do Starých Splav. Díky pochopení hlavního rozhodčího Josefa Babického a ředitele závodu Romana Babického byl start první rozjížďky posunut na dvanáctou hodinu, což ovšem některým závodníkům stejně nestačilo. Na startu se sešlo 17 finařů, což byla letos druhá největší účast na Máchově jezeře, a to bylo v tento pokročilý čas opravdu potěšitelné.
Závod byl zahájen za polojasného počasí za středního, postupně sílícího větru, který se ovšem velmi točil. Rozjížďku však podle očekávání vyhrál Michael Maier, před brněnským drakem Jirkou Hýžou a domácím borcem Romanem Babickým. Úvod rozjížďky byl velmi drsný. Obloha se zatáhla, ochladilo se a začal dout silný vítr s nárazy až 15 m/s. Zde bych chtěl ocenit čtrnáctiletého Jana Čajčíka, který se ani těchto drsných podmínek nezalekl a pokračoval v závodě. Naštěstí se brzy opět vyjasnilo a oteplilo a vítr také trochu zeslábl. V této rozjížďce zvítězil suverénně Michael Maier před Romanem Babickým a Jirkou Hýžou. Ve třetí rozjížďce vítr postupně upadal a na čele se po prvním kole usadili domácí borci Tomáš Kramář a Venca Cintl ml., těsně následování Jirkou Hýžou. Ve druhém kole odpadl Tomáš a vedoucí dvojici se jal stíhat vedoucí závodník regaty Michael Maier. V posledním kole se mu podařilo tuto dvojici předjet a finišoval první před Vencou Cintlem ml. a Jirkou Hýžou. V celkovém pořadí pak si druhý a třetí z této rozjížďky prohodili pořadí.
Večer se pak uskutečnilo avizované obžérství v podobě epesního kančího guláše a neméně skvělého tatarského bifteku z kulinářské dílny Pavla Fröhlicha (alias Pumpy), známého též z kuchařského dua "máma-táta". Poté následovala tombola, kde vyhrál za losování patronky závodu Mirky Babické každý finař nějakou cenu.
V neděli to pak dlouho vypadalo, že už se nic neodjede, ale po průzkumné misi přeci jen komise vyhnala závodníky v půl dvanácté na vodu. Rozjížďka byla odstartována do podmínek na hranici regulérnosti a hlavně dojezd první stoupačky a první raum byl téměř v bezvětří. V této chvíli hlavní rozhodčí, dle svého vyjádření, velmi zvažoval přerušení rozjížďky. Pak se však vítr přeci jen zvedl a umožnil odjet plná tři kola, ve kterých kroužila na čele v neměnném pořadí trojice Martin Plecitý, Roman Babický a Václav Cintl ml. Tato rozjížďka pak zamíchala pořadím na předních místech. Vítězem se stal podle očakávání Michael Maier, na druhé místo vklouzl Roman Babický, na třetí pak spadl Jirka Hýža a Martin Plecitý se díky drtivému finiši probojoval na místo čtvtré. Tím také výhrál celkově Regionální pohár Čechy, k čemuž mu jménem Webmasterů gratuluji.
Příští týden se jede na Mácháči poslední závod sezóny (zároveň poslední závod Baban Cupu i Mácháčské ligy), na který Vás tímto srdečně zvu. Připravena bude opět tombola a nějaké šmakózní speciality z rukou kuchařského virtuosa Pavla Fröhlicha. Těšíme se na Vás!

Místní matador z Yacht Clubu Doksy, Ivan Rameš (CZE 33)



Výsledky
Regionální pohár Čechy
Baban Cup
Mácháčská liga
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5