Regata na Nových Mlýnech

2009-09-30, Milan Hrnčál
0
0
Tento víkend se uskutečnil poslední pohárový závod. Vítr nám opět moc nepřál, ale i přes to se podařilo odjed 5 rozjížděk. Regata byla vypsána na 9 rozjížděk v průběhu 3 dnů. Přičemž poslední den se nejezdilo.
Po sobotním nástupu se šlo na vodu. Foukal slabí, termický vítr, který se ještě ke všemu točil a skákal klidně i o 40°. Ale i přes to se podařilo odjed jednu rozjížďku. Poté se čekalo na vodě na vítr, který už ale nepřižel, a proto se jelo na břeh.
V neděli to ze začátku vypadalo stejně jako předchozí den, ale i přes to se šlo čekat na vodu a odjely se 4 krátké (přibližně 40 minutové) rozjížďky. Zpočátku byl vítr slabí a opět skákal. Časem začal zesilovat. Nejsilnějšímu poryvu bylo naměřeno přes 6 m/s. Večer nás čekal kulturní večer s kapelou a podával se guláš.
V neděli, jak už jsem psal, se kvůli nedostatku větru nejezdilo. Ve dvanáct jsme sbalili lodě a počkali na nástup, na kterém se mim o jiné i vyhlásil pohár ČR pro rok 2009.
První v závodu se umístil Tomáš Vika, který si tímto zajistil i prvního juniora. Druhý byl Jiří Hýža a třetí Rudolf Lidařík.
Také se podařilo naplnit juniory. Prvním se stal Tomáš Vika, stříbro získal Tomáš Hrnčál a bronz si domů odvezl Jan Čajčík
V poháru se první umístil Jiří Hýža, druhý byl Rudolf Lidařík a třetí Tomáš Vika

Výsledky závodu

Výsledky poháru ČR
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3