Ohlédnutí za letošní pohárovou sezónou

2009-10-01, Cintl Václav, jr.
0
0
Závodem na Nových Mlýnech (viz článek Milana Hrnčála) se uzavřela další pohárová sezóna. Poslední závod nenechal kámen na kameni a pořadí na předních místech doznalo značných změn. Vítězem se stal suverénně Jiří Hýža, který zadělal na úspěch už na jarních Mlýnech a poté na Rozkoši, kdy byl 100%ní. Vítězství v poháru si pak s přehledem pohlídal. O něj ho mohlo připravit pouze neodjetí posledního závodu. O druhé místo svedli boj na dálku Ruda Lidařík s Tommym Vikou, který přes mocný finiš náskok zkušeného brněnského matadora nestáhl.
Malou náplastí mu bylo vítězství mezi juniory, kde stříbro bral Tomáš Hrnčál, který před posledním závodem vedl a asi se modlil, až se to neodjede :-), a bronz pak Patrik Deutscher. Když už píšu o juniorech, tak musím dodat, že v první desítce je jich celkem pět a jejich výkonostní vzestup v posledním roce je markantní. Což sem bohužel pocítil i na vlastní kůži :). Doufejme, že jejich výkonnost bude pod vedením nově ustanoveného trenéra Michaela Maiera i nadále stoupat a začnout sklízet úspěchy i na velkých mezinárodních regatách.
Potěšující je stoupající účast na pohárových závodech. Letos se nepodařilo odjed pouze závod na Mácháči, a tak počet závodníků s minimálně 3 započítavanými závody stoupl na 16 z loňských 5ti. Doufejme, že tento trend bude pokračovat i v další sezónně a s tím i další rozvoj této nádherné lodní třídy v Čechách i na Moravě. Finn is not dead!

Konečné pořadí Poháru ČR
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5