Na Mistrovství Rakouska šahal Ivan Rameš po medaili

2014-07-09, Cintl Václav, jr.
0
0
Koncem června se na jezeře Wolfgansee konalo Mistrovství Rakouska ve třídě Finn, kterého se zúčastnila osmičlenná skupina českých jachtařů. V závodě tak navýšila počet startujících na úctyhodných 72 z Rakouska, Německa, švýcarska, Itálie, Jihoafrické republiky a pochopitelně i z České republiky.
I přes nepříznivou předpověď na windguru (déšť a bezvětří) byly účastníci odměněni slunečným a teplým počasím, které přineslo lokální termický vítr Brunnwind a umožnilo odjet 6 rozjížděk. V nich o sobě dávali hlasitě vědět i čeští borci, nejvíce pak Ivan Rameš. Ten po prvním dnu dokonce vedl, k čemuž mu stačili vyrovnané rozjížďky 5 a 4. V první rozjížďce se blýskl Václav Cintl sen. desátým místem, ve druhé pak Martin Plecitý třetím a Venca Cintl ml. šestým místem.

Další dva dny se odjelo po jedné rozjížďce a třetí místo stále držel Ivan Rameš. Poslední den přišla fronta, zatáhlo se a začalo i více foukat. To Ivanovi vůbec nevadilo a zasadil výbornou dvojku, když zle dotíral na vítězného Floriana Raudaschla. Venca Cintl se šestým místem přiblížil první desítce. Poslední rozjížďka začala v silném větru, a na jedničce se objevili na třetím a čtvrtém místě Venca Cintl s Ivanem, který bohužel na tabuli zjistil, že je BFD a mohl jet na břeh se pakovat.

Ve druhém kole vítr zvadnul a po výrazné změně větru propadl Venca na osmé místo. Naopak zezadu se přiblížili Pepa Jochovič, který dokončil 10tý a Jirka Outrata 11tý. Po balení lodí v pekelném lijáku jsme zjistili, že Ivanovi chyběl na třetí místo bod a Vencovi na bod na sedmé. Ale i tak dvě umístění v první desítce nejsou špatné. Na dalších místech se umístili: 16. Pepa Jochovič, 17. Martin Plecitý, 20. Václav Cintl sen., 23. Jirka Outrata, 26. Vláďa Skalický a 67. Jirka Šilhavý. Celkovým vítěze a mistrem Rakouska se stal největší favorit Florian Raudaschl, druhý skončil Jürgen Eiermann z Německa a třetí Michael Luschan (AUT 111). Celý závod byl provázen pohodovou atmosférou a výbornou péčí ze strany pořádajícího klubu. Jen více takovýchto závodů (nevypočitatelnému Brunnwindu navzdory :-).

Výsledky

Fotogalerie: https://picasaweb.google.com/100936310344930661193/FINN_OSESTM?authkey=Gv1sRgCPC-kMaAu_De-AE&feat=embedwebsite#
Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3