Aktuality

Nový prezident IFA

2005-08-17, Cintl Václav, jr.
Těsně před zahájením Mistrovství Evropy ve švedském Kalmaru proběhla výroční schůze finařské asociace. Na ní byl novým předsedou ustanoven Maďar Dr. Hajdu Balász, který je dobře znám i v Čechách. Na finu závodí již 15 let a zúčastnil se i dvou olympijských regat. Následuje zápis z této výroční schůze převzatý z finnwelle.de (v angličtině).
0
0

Mistrovství Evropy 2005

2005-08-16, Cintl Václav, jr.
Minulý týden se ve švédském Kalmaru uskutečnilo Mistrovství Evropy třídy Finn. Na startu se sešlo 73 závodníků nejen z Evropy, ale i ze zámoří. Svůj další titul do své bohaté sbírky přidal zcela suverénně fenomenální jachtař Ben Ainslie z Velké Británie. Prvních pět rozjížděk vyhrál a pak už si s přehledem vítězství pohlídal. Na druhém místě zabodoval Novozélanďan Dan Slater, který letos vlítl do finařké klase jako raketa . Na třetím místě skončil i nám v Čechách dobře známý Gašper Vinčec ze Slovinska.
0
0

Veletržní regata

2005-08-16, Hýža Jiří
Veletržní regata jako historicky jeden z největších pravidelně pořádaných závodů na brněnské přehradě se uskutečnil minulý víkend, přičemž její součástí byla malá soukromá oslava svatby presidenta ALT Finn. Tedy moje svatba!!!
0
0

Beskydská regata - Memoriál Břeti Hrubého

2005-08-05, Cintl Václav, jr.
Poslední červencový víkend bylo pěkně horko, a to nejen počasím. Na žermanicích se jel tradiční závod Beskydská Regata, a ten klade na závodníky velmi vysoké nároky nejen po sportovní, ale zejména po společneské stránce. Tento závod se jel poprvé v historii jako též Česká pojišťovna Cup, a podruhé, bohužel, též jako memoriál Břeti Hrubého, za kterého se při slavnostním zahájení držela minuta ticha.
0
0

Telegraficky: Schwielochsee - Intervela - IDM

2005-08-01, Cintl Václav, jr.
Stejný víkend, jako se konalo Warnemünde Woche, se jelo na jezeře Schwielochsee tradiční Otevřené mistrovství Braniborska. Závodní pole bylo i tentokráte s českou účastí, byť jen v podobě jednoho finaře, Ivana Rameše. Ten po sobotním flautovém dni ovládl v neděli všechny tři jízdy. S pocitem vítěze dorazil na břeh, o to větší však bylo jeho rozčarování, když se z výsledkové listiny dozvěděl, že je diskvalifikován z druhé rojížďky za porušení pravidla 42. To v sumě znamenalo pád až na osmé místo z 25ti startujících.
0
0

Češi zabodovali ve Warnemünde

2005-07-18, Cintl Václav, jr.
Dvoučlenná výprava finařů z českolipského jachtklubu ve složení Roman Babický a Venca Cintl ml. se vydala ve druhém srpnovém týdnu na tradiční regatu Warnemünder Woche, která se letos jela již po 68. Na startu se sešla slušná konkurence 34 finařů z 6ti zemí včetně dvou olympioniků z Athén - Rusa Vladimira Kutskicha a Němce Michaela Fellmanna.
0
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5