Aktuality

Mistrovství Maďarska Balatonfüred

2023-10-13, Vláďa Skalický

Z Gardy (ME masters) jsem zamířil po italských dálnicích, které mě překvapily svojí kvalitou, na maďarské mistrovství. Jakoby přede mnou finišer pokládal asfalt a bílá barva značení ani nestihla zaschnout. A takové jsou až k rakouským hranicím u Villachu. Rakušáci kvalitu silnic doháněli stažením všech aut nad 2,4t na váhu. Mých 3.520 kg – bylo OK (být se mnou má drahá Bára, tak by opravdu byla drahá 😊). Ale protože jsem sám tak mažu dál směrem k Balatonfüredu bez ztráty eura.

5
0

Oblečení FINN - uzávěrka přihlášek

2023-10-12, David Heneš

Přátelé Finnaři, blíží se termín uzavření objednávek na jednotnou uniformu, v tuto chvíli mám na seznamu 27 zájemců. Pokud ještě někdo váhá, ozvěte se prosím do neděle 15.10. na mail: dhenes1@ford.com. Přidávám preferovanou variantu výšivky. Věřím, že na prvním pohárovém závodu sezóny 2024 budeme všichni jako ze škatulky!

3
0

Report Burčáková regata

2023-10-10, Matouš Červenka

O minulém prodlouženém víkendu se konal na Nových Mlýnech tradiční pohárový závod Burčáková regata. Závod měl být původně mistrovstvím ČR a po výměně koeficientů s Lipnem zůstal jako čtyřdenní. Při souběhu s Gardou a s některými odřeknutými účastmi se sešlo v krásném počasí 14 finnařů. Předpověď slibovala větrný čtvrtek a sobotu, slabý pátek a neděli bezvětří na balení a vše se přesně vyplnilo. Závodu se zúčastnilo 7 lodních tříd, na dvou okruzích, LAR a  FB měli dokonce mistrovství a tak bylo skutečně plno. Přání finnů mít poněkud delší než půlhodinové rozjížďky bylo vyplněno zvýšením počtu kol na 3, takže i přes nižší počet rozjížděk jsme najezdili nejvíce kol, celkem 7 tříkolových rozjížďek.

4
0

International Finn cup 2023 - Trofeo Menoni

2023-10-03, Martin Plecitý

Fraglia Vela Malcesine, 29.9. – 1.10. 2023. Tradiční regaty na Gardě se zúčastnil Ruda Lidařík, Martin Jozíf a já. Celkem startovalo 64 finnů ze 14 zemí. Počasí bylo nádherné, tak jako asi u nás, teplo a slunečno – to by značilo pěknou Oru. Skutečnost byla lehké zklamání – v pátek i sobotu se sice odjely vždy 2 rozjížďky, ale za slabého větru. Startovalo se vždy opakovaně až na černou vlajku – nestandardně byla otázka, která strana čáry je ta pravá. Taktika vedení stoupačky byla složitá.

7
0

Oblečení FINN

2023-10-02, David Heneš

Rád bych navázal na několikrát vyřčenou myšlenku o jednotném oblečení a začal ji realizovat. Prošli jsme nabídky několika konkurenčních značek a nakonec padnul výběr na Musto. V rámci Musta jsme vybírali tak, abychom dostali to, co jsme chtěli a zároveň byly na přijatelné ceně. Výsledek je na priložených obrázcích. Běžná cena na stránkách Musto za bundu a tričko je 5580 Kč, nabídka pro nás je 3280 Kč (vč. DPH). Myšlenka je taková, že oblečení si pořídí každý za své, vyšití (vytištění) loga lodní třídy půjde za pokladnou ALT.

4
0

O pohár pivovaru Kocour - pozvánka a vypsání

2023-10-01, Václav Cintl


Příští víkend, 7. - 8. října 2023, se koná na Máchově jezeře poslední pohárový závod - O pohár pivovaru Kocour. Současně jde i o zakončení finařské sezóny na Máchově jezeře. Pro finaře s dětmi na Optimistu (namátkou mě napadá třeba Rudy) je závod současně vypsán i pro Opťáky. Pivo od Kocoura se už chystá, podle aktuální předpovědi na Windguru nás čekají příjemné teploty okolo 20 °C a střední vítr. Proto neváhejte a dorazte. Vypsání závodu je k dispozici tady. Těšíme se na Vás.

3
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3