Aktuality

66. Warnemünder Woche - reportáž

2003-07-15, Cintl Václav, jr.

Ve středu (9.7.) v půl desáté večer vyrazila výprava českolipských jachtařů směr Rostock, kde se zúčastnila 66. ročníku tradiční regaty Warnemünde Woche. Složení bylo následující: čtyři finaři - Roman Babický, Ivan Rameš, Tomáš Kramář a Venca Cintl ml. a dále pak jedna posádka pirátnická - Jan Hirnšal a Zuzka Ščerbová (na hostovačku z TJ Palkovice).

1
0

53° Intervela - prvenství uchvátil Maier

2003-07-14, Cintl Václav, jr.
Po loňském vítězství Jirky Hýži vyhrál tradiční Intervelu opět Čech, a sice Michael Maier. V osmi rozjížďkách si připsal čtyři prvenství a dvě druhá místa a druhého Karla Kureta porazil o tři body. O další bod zpět skončil třetí Florent Guillame. Na sedmém místě pak figuruje další Čech Michal Hrubý, který si připsal cenný skalp osmého Luky Devotiho, který po dlouhé době absolvoval celý závod (resp. 7 z osmi rozjížděk).
1
0

Češi kralovali na Schwielochu

2003-07-09, Cintl Václav, jr.
V tradičním termínu, a sice první červencový víkend, se jelo na německém jezeře Schwielochsee Otevřené Mistrovství Braniborska. Závodu se zúčastnili také tři čeští závodníci - Ivan Rameš, Jindra Zdražil a Roman Babický, který zde obhajoval předchozí tři vítěztví v řadě. Na startu se sešlo celkem 22 finařů.
0
0

Aktuální vydání žebříčku ISAF

2003-07-09, Cintl Václav, jr.

Dne 2. července byl zveřejněn nový žebříček olympijských tříd. Ve finech se doposud vedoucí muž Karlo Kuret (CRO) propadl až na čtvrté místo a na čele jej vystřídal Sebastian Godefroid (BEL). Druhé místo si udržel Mateusz Kusznierewicz (POL), těsně před Benem Ainsliem (GBR). Nejlepší z našich si oproti minulému vydaní polepšil o 4 příčky na 16. pozici.

A co další naši: Michal Hrubý je 34., Ruda Lidařík 57., Jirka Hýža 64., Venca Cintl ml. 158., Martin Plecitý 165., Roman Babický 168., Roman Teplý 193., Ivan Rameš 194. a Jirka Outrata 196.

0
0

Eurolymp - SRW, Kieler Woche a celkově

2003-07-08, Cintl Václav, jr.

Poslední dva týdny v červnu se jeli dva závody ze série Eurolymp, které již prakticky rozhodli i o celkovém pořadí (neb poslední závod Eurolympu v Rakousku se loni ve Finech nejel a ani letos to nevypadá na jeho uskutečnění). První z nich, Scandian Race Week, se jel v Dánsku bez našich reprezentatnů za slabé účasti pouhých 14 lodí. Na stupních se seřadili samí domácí borci - suverénně vyhrál Soren Holm před Jonasem Hoegh-Christensenem a Tomasem Laursenem.

0
0

MS (modrá stuha, ne mistrovství světa) Hracholusek

2003-07-07, Zdeněk Smetana
O víkendu se na tradičním závodu o Modrou stuhu Hracholusek sjelo neuvěřitelných 20 Finnů. Předpověď slibovala větrno a vyšla. Hned první rozjížďka byla vypsána jako závod o Modrou stuhu.Kdo to na Hráškách zná, tak start u jachťáku, točná bóje za Radostí ve skalách a zpátky okolo jachťáku k hrázi. Aby to bylo hodnotnější, tak na 3 kola, takže bratru vzdušnou čarou 27 km. A protože se nahoru křižovalo, tak si mnozí sáhli do svědomí, co dělali v zimě. Chladný vítr od 6 do 10 m/s přispěl k nevšednímu jachtařskému zážitku.
0
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3