Aktuality

MS (modrá stuha, ne mistrovství světa) Hracholusek

2003-07-07, Zdeněk Smetana
O víkendu se na tradičním závodu o Modrou stuhu Hracholusek sjelo neuvěřitelných 20 Finnů. Předpověď slibovala větrno a vyšla. Hned první rozjížďka byla vypsána jako závod o Modrou stuhu.Kdo to na Hráškách zná, tak start u jachťáku, točná bóje za Radostí ve skalách a zpátky okolo jachťáku k hrázi. Aby to bylo hodnotnější, tak na 3 kola, takže bratru vzdušnou čarou 27 km. A protože se nahoru křižovalo, tak si mnozí sáhli do svědomí, co dělali v zimě. Chladný vítr od 6 do 10 m/s přispěl k nevšednímu jachtařskému zážitku.
0
0

Baban Cup II

2003-06-27, Cintl Václav, jr.
O předposledním červnovém víkendu se jel druhý závod ze série Baban Cupu. Oproti prvnímu závodu razantně prořídla účast, a to přesně na třetinu. To bylo zejména v důsledku termínové kolize s tradičním Orlíkem a se závody na Seči. Na startu se tak sešlo 8 lodí. (Pozn. k závodu se sice sjelo 10 závodníků, ale Pumpičky to pojali hodně odpočinkově a prostě se jim ráno nechtělo.)
0
0

O perníkovou chaloupku na Seči

2003-06-27, Karel Čajčík
Tradičního Sečského závodu se zúčastnilo 7 Optimistů, 7 Finnů, po třech Evropách a Pirátech. Všem přálo počasí. V sobotu foukal slušný střední vítr, takže někteří začínající finnaři odložili účast až na neděli. Zato optíci srdnatě závodili. V sobotu i v neděli, kdy vítr již byl slabší, byl mezi optimisty jasně nejrychlejší Dominik Vlček z Nového města n.M. V neděli se výrazně zlepšil Radek Dostál z YC Pardubice, kterému se v sobotu za silného větru nedařilo.
1
0

Open Swedish Championship

2003-06-17, Cintl Václav, jr.

Těsně po skončení Mistrovství Evropy začalo ve švédsku i místní Mistrovství, které bylo i součástí světového poháru s Gradem 2. Moc účastníků z předcházejícího Eura tady nezůstalo, a tak se na startovní čáře sešlo jen 13 finařů. Mezi nimi s přehledem kraloval Cliffton Webb (NZL 27), druhý skončil Christoph Burger (SUI 7) těsně před Kristianem Adremanem (SWE 7). Tady jsou výsledky...

1
0

Skončilo Mistrovství světa veteránů - máme medaili

2003-06-14, Cintl Václav, jr.
Včera bylo zakončeno Mistrovství světa veteránů na německém jezeře Scweriner See poslední rozjížďkou. V té měl ještě reálnou šanci na celkové vítězství Roman Teplý. Němci z místního klubu, za který jezdí oba borci ze špice výsledkové listiny, nenechali nic náhodě a ještě s dalším místním jezdcem předvedli nefér týmovou jízdu na Romana, tzv. klasický "východoněmecký styl". Roman ač točil návětrnou bóji jako první této přesile nakonec podlehl a nepomohla ani výpomoc italských bratří Bosettiových (alias Bud Spencera a Terence Hilla) ze druhé skupiny, které chtěli tomuto neférovému boji udělat přítrž. Roman dojel nakonec pátý a klesl tak na celkové třetí místo, když se před něj dostal "místňák" Andre Budzien. Velká škoda technických problémů v první rozjížďce, kdy musel Roman odstoupit z prvního místa, protože to nakonec rozhodlo, že místo celkového vítězství z toho bylo "jen" třetí místo. Každopádně je to vynikající úspěch, ke kterému Romanovi jménem tvůrců Webu srdečně gratuluji a doufám, že se jim dokonale pomstí za rok v Cannes.
0
0

Veteráni jdou do finále

2003-06-13, Cintl Václav, jr.
Včera se jela pátá rozjížďka na Gold Cupu veteránů. Bohužel se žádný ze stálých zpravodajů neozval, takže pouze telegraficky. Dařilo se našim dvou nejlepším jezdcům Romanům Teplému a Babickému, kteří zajeli druhé, resp. třetí místo. Teplas se tak vyšvihl na druhé místo a stále živí naději na celkové vítězství, když včera Bieberitz zajel zatím svoji nejhorší rozjížďku - 6. místo. K vítězství potřebuje Roman vyhrát a Bieberitz aby dojel čtvrtý a horší.
0
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.5