Aktuality

Mistrovství Evropy 2005

2005-08-16, Cintl Václav, jr.
Minulý týden se ve švédském Kalmaru uskutečnilo Mistrovství Evropy třídy Finn. Na startu se sešlo 73 závodníků nejen z Evropy, ale i ze zámoří. Svůj další titul do své bohaté sbírky přidal zcela suverénně fenomenální jachtař Ben Ainslie z Velké Británie. Prvních pět rozjížděk vyhrál a pak už si s přehledem vítězství pohlídal. Na druhém místě zabodoval Novozélanďan Dan Slater, který letos vlítl do finařké klase jako raketa . Na třetím místě skončil i nám v Čechách dobře známý Gašper Vinčec ze Slovinska.
0
0

Veletržní regata

2005-08-16, Hýža Jiří
Veletržní regata jako historicky jeden z největších pravidelně pořádaných závodů na brněnské přehradě se uskutečnil minulý víkend, přičemž její součástí byla malá soukromá oslava svatby presidenta ALT Finn. Tedy moje svatba!!!
0
0

Beskydská regata - Memoriál Břeti Hrubého

2005-08-05, Cintl Václav, jr.
Poslední červencový víkend bylo pěkně horko, a to nejen počasím. Na žermanicích se jel tradiční závod Beskydská Regata, a ten klade na závodníky velmi vysoké nároky nejen po sportovní, ale zejména po společneské stránce. Tento závod se jel poprvé v historii jako též Česká pojišťovna Cup, a podruhé, bohužel, též jako memoriál Břeti Hrubého, za kterého se při slavnostním zahájení držela minuta ticha.
0
0

Telegraficky: Schwielochsee - Intervela - IDM

2005-08-01, Cintl Václav, jr.
Stejný víkend, jako se konalo Warnemünde Woche, se jelo na jezeře Schwielochsee tradiční Otevřené mistrovství Braniborska. Závodní pole bylo i tentokráte s českou účastí, byť jen v podobě jednoho finaře, Ivana Rameše. Ten po sobotním flautovém dni ovládl v neděli všechny tři jízdy. S pocitem vítěze dorazil na břeh, o to větší však bylo jeho rozčarování, když se z výsledkové listiny dozvěděl, že je diskvalifikován z druhé rojížďky za porušení pravidla 42. To v sumě znamenalo pád až na osmé místo z 25ti startujících.
0
0

Češi zabodovali ve Warnemünde

2005-07-18, Cintl Václav, jr.
Dvoučlenná výprava finařů z českolipského jachtklubu ve složení Roman Babický a Venca Cintl ml. se vydala ve druhém srpnovém týdnu na tradiční regatu Warnemünder Woche, která se letos jela již po 68. Na startu se sešla slušná konkurence 34 finařů z 6ti zemí včetně dvou olympioniků z Athén - Rusa Vladimira Kutskicha a Němce Michaela Fellmanna.
0
0

Michal Hrubý mistrem Rakouska

2005-07-18, Cintl Václav, jr.

Na začátku července se jel na rakouském jezeře Neusiedler See obnovený závod série Eurolymp Austrian Lakes Week, který byl zároveň Mistrovstvím Rakouska ve třídě Finn. Na startu se sešlo 27 závodníků ze čtyř zemí včetně tří českých zástupců

0
0

Copyright © 2001 - 2024, All rights reserved. www.finnclass.cz Powered by exnet
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App version: 1.2.3